Yritän pitää työn ja vapaa-ajan edes jotenkin erillään, vaikka se onkin haasteellista työajattoman työn tekijälle. Koska minulla ei ole perheettä ja ystäväpiirini rajoittuu lähinnä työn kautta tutustumiini henkilöihin, on vaarana että koko elämä on sidoksissa työhön. muualta muuttaneen on vaikea tutustua paikkakuntalaisiin. he ovat mukavia, mutta pidättyväisiä. Toivon löytäväni seudulta myös seurustelukumppanin, mutta kaikki sopivan ikäiset ja oloiset miehet tuntuvat olevan varattuja. En jaksa kulkea kapakoissa metsästämässä heitä, enkä olla heidän metsästettävänään. Tanssimisesta en pidä, eikä nettideittailu tunnu minun jutultani millään muotoa. Tunnen olevani ihmissuhdehäkissä, eristettynä ilman poispääsyä.

Olen lapsesta saakka haaveillut koirasta ja tunne ajan olevan asialle kypsä. Olen asettunut paikoilleni, minulla on vakituinen työ jota koiran kanssa tehtävät lenkit rytmittäisivät hyvin. Ne pakottaisivat minut rajaamaan työtäni mielekkäällä tavalla. Kissani kaveriksi tulee siis haukkuva hännänheiluttaja. Rakastun lattioille lirittävään palleroon koko sydämestäni ja kissakin sopeutuu yllättävän helposti tilanteeseen. Se suhtautuu tulokkaaseen alentuvan sallivasti. Koiran kanssa puuhaaminen ja säännöllinen kävely tekevät hyvää sekä mielelle, että ruumiille.

Olen nyt paikoilleni asetuttuani aloittanut myös nuoruuteni ratsastus-harrastuksen uudelleen. Yritän päästä tunnille kerran viikossa ja parhaimpina viikkoina kaksi kertaa. En ole hyvä ratsastaja, mutten anna sen häiritä. En tähtää kisoihin, vaan siihen että opin toimimaan hevosen kanssa sitä kunnioittaen. Ratsastaminen vaatii täydellistä keskittymistä ja se tyhjentää pään mukavasti työhuolista. Valitettavasti käyn tallilla, jonka omistajan käytös aiheuttaa minulle omat huolensa ja ahdistuksensa. Tallin hevoset ovat hyviä ja muut ratsastajat mukavia, mutta samaa ei voi sanoa tallinpitäjästä. Hänen mielialansa vaihtelevat rajusti päivästä toiseen. Jo hänen astuessaan talliin näen, millainen tunti on tulossa. Pahalla tuulella ollessaan hän tiuskii ja nälvii tai jättää jonkun ratsastajan lähes kokonaan huomiotta. Poissaolevien haukkuminen on yksi hänen suuria huvejaan ja osaan liian hyvin kuvitella, mitä minusta jauhetaan silloin kun en ole paikalla. Inhoan pahan puhumista muista heidän selkänsä takana ja pidän minuun ja muihin kohdistuvaa ilkeilyä epäoikeudenmukaisena.

Tallin omistaja antaa meidän ymmärtää, ettemme kykenisi pärjäämään ilman häntä. Asiat on tehtävä juuri hänen tavallaan, sillä mitään muuta oikeaa tapaa ei ole. Hänen diktatoriset otteensa ahdistavat minua, kuten montaa muutakin ratsastajaa. Pohdiskelen, miksi hän ei ymmärrä miten pitkämielisiä ja mukavia ratsastajia hänen tallissaan käy. Yritämme auttaa ja olla mahdollisimman vähän riesana hänelle, vaikka hän kohtelee meitä huonosti. Olemme maksavia asiakkaita –sitä hän ei tunnu muistavan. Pidän tallinpitäjää kuitenkin erittäin ammattitaitoisena opettajana, jolla olisi paljon jaettavaa meille. Siis olisi. Hevosten ja oman opinhaluni tähden takia jaksan käydä tunneilla vuodesta toiseen, kestää arvostelua ja haukkumista.